En ny favorit?

Söndag ligger rätt högt upp på listan. Innan innebar den mest ångest, bakis och tråkig medans nu gör den mig gott.
Upp till en god frukost, städa lite, fika på skogis (baguette,dricka,kladdkaka & negerboll 70:-, slå det Waynes!)
Sedan plugg i 3 timmar, utsökt kyckling och rismåltid, nyfixade naglar och nu väntar kvällssmoothie med en ny bok - Carolina Gynning EGO woman! Ja, helt klart en dag att ta vara på!!

Pratade med Hanna Green idag, första gången på länge, värmde i hjärtat. I veckan blir det att visa upp sig på gymmet i sina nya hurtiga kläder. Hm.. löpning och gym imon ? Eller punchout, återstår att se.. :)

och jisses titta så välklädd jag är mamma, underställ, dragkedjströja, termobrallor och vinterjacka :) Det ni Halmstad ;)






Så går det

när det är helg, då blir det frukost vid matbordet och det gillar jag!. På senaste tiden har jag jobbat en hel del på MQ och jag verkligen älskar det. Personalen är helt underbar och jag kände mig som hemma redan efter den första timmen. Veckan har varit fullspäckad som vanligt och jag ser fram emot en lugn lördagkväll och söndag!

Gårdagen var helt underbar - En bra föreläsning om kolhydrater, folks det är det okej att dricka light så kör ;). Mysigaste lunchen med min Mys ever och sedan kollade vi llite på stan. Jag bytte en klänning och köpte lite pysselsaker, sweet.  3 timmar jobb och sedan kom Eric in och vi köpte en fin skjorta till vår idrottsgala som är i slutet av mars. Vidare till Iksu där jag kunde hämta ut mina nya läckra, snygga, heta och underbara träningskläder. En massa gobitar. Tights, långa och korta. Löpar jackor, thirts, klocka, väska, färgstarka toppar, you name it. They made me happpyyy. Tacosen på bordet när jag kom hem och det slank fort ner.. Tufft att räkna kcal på tacos men det löste vi.

En fortsatt underbar kväll med Pyssssssel, hur underbart är det inte att bara gå in i sig själv och leva. Tiden sprang iväg och några timmar senare hade jag gjort en egen kalender. som jag älskar, stolt Petra? Det var det första jag tänkte när jag var klar :) Här kan jag skriva både när jag tränar, vad jag tränar och vad jag stoppar i mig. Skall bli grymt skoj att få ett hum av om man egentligen äter för lite? för mycket, saknar vissa delar osv.

Dags för jobb.. 4 timmar och sedan deg deg deg med plugg.. ännu en sak som känns helt okej, plugga en lördagkväll. ah inte helt fel!! Imon skall jag nog dra rtill Iksu för Niklas Total training pass, det verkade maffigt ;) Nu skall jag ösa hela veckan i mina nya glänsande kläder ;)


  
 


Home sweet home..

Veckan har varit bra hektisk och jag var grymt laddad för helg. Men innan jag kunde avnjuta den fick jag utstå en hel del.. exempelvis en väldigt stressig torsdag och jag hann inte äta... detta kan ha resulterat i en aning förvirrad Emelie.. En ny övning på Totaltraining.. Benböj och sedan kasta upp en medicinboll mot väggen, ta emot och göra benböj. Låter väl kanon.. ja det tyckte jag och passet drog igång och jag skulle visa alla övningar.. dock slutar det med ett stort hål i väggen och jag visste inte riktigt vad jag skulle ta igenom... Några kilos medicinboll och gipsvägg, kanske inte heeeelt hundra. Annars är Total training helt underbart och jag älskar det verkligen... Mitt dåliga kostintag denna dag resulterade även i en matt Emelie på punchouten men deltagarna desto svettigare, va bra det löste sig allt :)

Lördagen har spenderats med Ida och vi har haft grymt mysigt. Spenderat timmar i stan med dålig lunch? anyway.. sedan lagat god mat och hallonpaj såklart. Eric är i Piteå och jag saknar honom :(


Oh, min nya skinnjacka i lööööve her.


Bakom alla de långa "to do lists"

bakom mycket arbete, möten, utbildningar, träningar, pluggtimmar, finns en mycket mycket nöjd Emelie.
Det är inte förens kvällar som dessa jag kan slappna av, titta tillbaka och känna mig nöjd. Senaste tiden har jag gått på energi jag inte trott jag haft, jag har haft så många bollar i luften som inte ens den mäktigaste clown skulle kunna klara av att hålla i luften samtidigt. Men efter ett tufft pass, Total training, inga sekunder över att fundera och planera. Det är bara in och köra och efter dricka upp en väl nedkyld gainomax, en promenad hem och prata med mamma eller Niklas. Sedan in i en varm dusch, en hårinpackning senare ut och mot en färig matlåda som står i kylen. Hittar en mysig lapp från sin pojkvän och bara veta att nu, nä nu sätter jag nog bara mig i soffan. Känner hur det fortfarande bränner lite i musklerna, ffa axlarna och sedan andas. Hur underbart är inte livet?
Önskar  bara att jag kunde behålla mitt break lite längre än dessa underbara 45 minutrarna. Nu blir det faktiskt plugg igen, men bara lite.. jag är på riktigt avslappnat humör. Känns som jag varit på Yoga en timme men knappast.. har snarare tränat av varenda överbliven ynka kolhydrat i kroppen men är välpåfylld igen men jag är fortfarande i ett tillstånd som får mig vilja leva för alltid. Det bästa är kvällarna, när eric kommer hem från träningen. Vi ser på sporten och myser i soffan, sedan somnar jag hos honom. Finns inget som får mig må bättre!



Onsdag är redan här, 2 dagar tills fredag

Nyss hemkommen från skolan, vätska och prestation.. Ansiktet, näsan alldeles rött. Det sticker något förfärligt i låren och inte ens en stor vinterjacka kan hålla kylan borta!! Känner att jag väldigt snart kommer tröttna rejält på denna kyla! Dock skall mamma skicka upp mina längdskidor så snön i spåren okej, men denna kyla no way!!

Det blev ingen dynamic i går då jag behövde lite sömn och vila upp mig men idag fick jag sista platsen på Total training passet ikväll och jag är Taggad till tusen. Innan dess blir det plugg och babysimsmöte.


 
Skridskor alla hjärtans dag.




Nytt utsökt recept!
- Stek lök och champinjoner
- Stek köttfärs och krydda med Basilika, vitlökspulver och svartpeppar
- HA (inte he ;) i soltorkade tomater, avakado och feta ost
- Cream fraice.

Rulla in röran i tacobröd och sedan stänk lite sweet chilisås på och fetaost.
In i ungen tills brödet fått lite färg och sedan Enjoy!

Det var min kvällsmat och lunch idag :)


Tillbaks

Nu är det mycket på mitt schema!

- Fixade naglarna idag, mycket fina!
- Planera Gala
- Planera Punchout pass
- Planera Total training
- Planera kampsportsdagen
- Förarbete till Babysimsmötet
- Svara på enkät från Koordinator
- Svara på Catalinas Brev
- Boka tid för handlening om praktikplats
- Maila kursplaner till Usa...

Och listan fortsätter.. Detta skall se ut som en liter ursäkt för dålig uppdatering. Godkännes ? I hope annars går jag in i väggen ;)

Helgen har varit mysig med Familjen Sens ♥, hann med ett morgonspinningspass på fredagsmorgonen sedan jobb från 9.30 - 16.00 på MQ, och jag trivs som fisken i vattnet. Sedan Tacos mys med Sensarna :)
Lördag och söndag, babysim praktik, middag och skidskytte and shopping och jag har hittat min skinnjacka, to die for!! Bild kommer ;)
Söndag alla hjärtans dag. Skridskor med Eric och mysig middag. En bukett fina rosor :) underbart.

Nu rullar det på igen. "Ledig" idag alltså inga föreläsningar.. Fixa naglarna som sagt, nu blir det plugg innan det blir träning, kan bli Dynamic om jag hinner annars löpning. Mina ben är möra sedan gårdagens benpass men skall nog gå vägen. Sedan ett punchpass. Gårdagens gick grymt bra och energin i rummet igår skulle räcka till att förse alla studenter med gratis el för ett år tror jag! Samma effekt idag!!

In på banan igen, jag har ingen tid att spilla! :) 

IKSU & Möten

Tidag och jag var hos Frissan. Salong 44 och jag klippte lite snelugg och mörkade ner mitt hår till en mer naturlig blond färg and i love it. Fortsatt sedan med lite shopping av arbetskläder och sedan hem.
En snabb matbit och sedan bar det av till Freepowerdance på iksu bra ös! Rusade mellan salarna till mitt egna pass där det var fullt av folk och vi körde på riktigt bra i 55 minuster. Great. Älskar känslan av att det bara flyter på och är så fruktansvärt bra!!

En timmes läsning kändes inte riktigt tillräckligt så nu blir det på gala möte & babysimmöte sedan blir det läsning heeeela kvällen lång. Imorgon har jag sovmorgon och den längtar jag till :)..

Petra jonsson, hur har du det i norge? Jag saknar dig :/



 
Min mya hårfärg, which i Loooove


Helt matt men nöjd!

Utbildningen i Freepowerdance är avklarad och hej och hå vilken fart det har varit på Iksu SPa i helgen!
Idag börjades dagen med ett yogapass och sedan pedagogik fortsatt sedan men ett stillhetspass och ett långt afropass där vi både fått instruera, memorera och svettats ytterligare.
Afro delen blev för mig den tuffaste då jag är van vid hård mycket fysisk träning med start och stoppläge och afro handlar om långa sega rörelser, frigörande rörelser och mycket skak och violdheter vilket min kropp tycker är helt fel och vill ha allt kontrollerat. Vilket betyder att jag fick jobba hårt och jag känner att det gav utdelning. Gruppen var jätte mysig och jag ser fram emot att gå på många pass i framtiden.

Nu känner jag att min kropp verkligen tagit helg och jag har ingen ork kvar ifrån dagens träningspass. Somnade en stund efter en god lunch med kyckling, pesto och tomat och känner att jag skulle kunna lägga mig nu och sova till söndag. Men Ack! Det gör jag inte.. Min favorit dag fredag blev annorlunda från vad den brukar vara och detta måste jag ta igen idag! Deg Deg och åter deg. Och jag måste erkänna att jag längtar till lördagsfilmen börjar för idag ska jag få ostbågar! Ojojoj!

Trevlig lördag!

Händelserika dagar

Nu är jag äntligen tillbaka efter en lång utbildnings eftermiddag med mycket svett och kraftförluster. Underbart. Utbildning: Freepowerdance och största fokus låt idag på Kampsport, som ligger mig varmt om hjältat vilket resulterar i extra hård träning. Slutkörda ben redan efter morgonspinning passet men ork nog att klara av utbildningens olika pass.
Imorgon väntar ännu x antal pass Freepowerdance och jag längtar tills klockan blir 9 och vi skall dra igång med Yoga! Känns som att om jag lyckas finna min inre ro kanske Yoga är något för mig, en träningsform som får en bort från all stress och alla mina andra aktiviteter och bara lära sig fokusera och hitta sitt inre.

Gårdagen var ännu mer händelserik än denna dag. Började med en morgonpromenad med Ida och sedan vidare på föreningsmöte på skolan kl 11, sedan föresläning Energiförbrukning och sedan direkt till Iksu för att rigga upp inför mitt första Total Training pass som var grymt roligt och hårt. Älskar redan den nya träningsformen och har bokat in nästa veckas Total training pass igen! Efter det passet drog jag vidare till nästa pass, Punchout där deltagarna var riktigt vassa och hade enorm vilja. Ett av mina hårdare pass denna terminen och det gillar jag att se!.

Förövrigt hann jag och Eric med en jätte mysig förmiddag på stan med en mysig och god Lunch på stan!. Underbart. Med kvalitéts tid med den man älskar kommer bli prio ett i fortsättningen. Jag älskar honom mer än att bara komma hem slut och trött efter alla utbildningar, plugg, pass och träningar. Visst älskar jag att kunna göra det med men det är viktigt, tycker jag att ta sig tiden och göra något extra mysigt ibland. Jag hoppas på skridskoåknnig nästa vecka :)



Nu måste jag sova, har nyss gjort lunchen till i morgon och nu blir det till sängs!
bacon,broccoli,fetaost, kidneybönor,basilika och sedan ner med turkiskypghurt, delicious!


Blogga mycket

Det tycker min Petra om, och nu Petra drar jag ut på en morgonpromenad med Inger och Ida :) Sen blir det brakfrukost :)


Njut av dagen!

Total (tierd) training

Avklarat Total Training passet och förstår verkligen varför folk skall ha träningsvana för passet var tufft. Visst kan en nybörjare med klara detta galant med lite vinnarskalle men det var tufft och jag är riktigt nöjd.
Det gäller att hitta den känslan att aldrig vilja ge upp och bara vilja ge mer och vilja utvecklas ständigt - deliberte practice. And i did. Efteråt kan jag inte ens förstå att jag kan stå upp på mina ben men jag är hel nöjd och är laddad och motiverad inför mitt egna pass imon!

Nu väntar jag på att världens bästa innebandy spelare skall komma hem, nämligen nr 22 i Thoréngruppen och han skall få vår favorit serveras. Hallon,banan och kiwi smoothie och leverpastejsknäckebröd. Om det är tillräckligt nyttigt för oss idrottare återstår att se imorgon på kursen. Känns dock skönt att vi som tränar vi kan äta det mesta, kan till och med undvika allt i fullkorn om vi vill, men det är ju mycket godare så i´ll stick to it. Kostfibrer ni är nu mina favoriter.
 

 

 

 


Lever och mår

Fick idag äntligen svaret och är nu mera en MQ medarbetare. Underbart och roligt och jag ser verkligen fram emot mitt första pass nu på måndag eftermiddag!
Fortsatt dagen med Näringslära och en mycket intressant föreläsning om Energiprocent, Kcal räkning och rekommendationer, detta gillar vi och längtar tills vi får mer av!. Efter en god middag blir det en kort vila på soffan och vidare till IKSU och Total Training, som har premiär på Iksu i afton, Tyvärr fullbokat men det finns en ynka plats kvar på mitt imorgon så först i kvarn;)
 




Vad är Total Training??

Högintensiv träning som går ut på att få en bred blandning av kondition, styrka, rörlighet, precision och koordination. Träningsvana är önskvärd.

Passet är uppbyggt i 4 stationer med 3 övningar på samtliga stationer. Dessa 3 övningar utförs i en viss ordning med x antal repetitioner på varje. Målet är att på varje station göra så många totala omgångar av dessa övningar  som möjligt med bibehållen teknik.

Arbetet på varje station sträcker sig mellan 6-8 minuter, med 30 sekunder vila mellan stationerna. Totaltid för passet 40-60 minuter.

Övningarna utförs med kroppsvikt, stänger, medicinbollar, kettlebells, stepbrädor och lådor m.m.Inledningsvis hålls en kort mobilitetsuppvärmning med diverse övningar och avslutningsvis en kort nedvarvning.


 


Upp och hoppa

Uppe tidigt som vanligt och inväntar att Eric skall ta sig upp så vi kan promenixa. Något som dock beskymrar mig är att det är sjuktigt dyrt att ta sig hem! Letar resor till Påsken och det billigaste är ca 1200 och det är sittplats fram och tillbaka minst 18 timmar! Känns mindre okej! Varför blev det så långt hemifrån undrar jag ibland.

Hur som.. Väntar och hoppas på svar på MQ nu, är bra ivrig och så måste jag hinna göra en ny passskiva, Snart kommer mina deltagare kunna varenda låt, vet inte om det är positivt eller inte.. ;)

Vidare med dagen, nu tänkte jag bege mig ut i snödrivorna! Laddar för eftermiddagens TOTAL TRAINING. Första passet på Iksu, spänningen är olidlig ;)

Svetten rinner och jag är full av energi

Jag håller med Maria Olofsson (Instruktör på Iksu), det är träningen som ger energi, jag känner mig full av positiv energi. Ett tufft Freepowedance och jag är på tipptopp igen och glömt att tråkigt och trist.
En god gainomax på det och därpå kommer ett välkokt ägg!

Jag börjar morgondagen med en härlig powerwalk i vinterkylan. När skall snön ge upp? Jag viker då inte!!





Jag vill ha sommar igen,..


Nu är man ledig ett tag.

Tentat.. Ja ni!. Tror inte det var många som gick ut från Östra Paveljongen idag med flaggan i topp. Jag var iallafall inte en av de få som gjorde det. Efter att blivit väldigt arg och råkat haft sönder en tallrik hittade jag den rätta andningen och bestämde mig för att inte bry mig mer om det. Jag vet att jag pluggat som ett djur och förtjänar ett godkänt men personen som gjorde tentan verkade ha gläömt att vi är IVP:are och inte Kemister.. Vi får se. Kan alltid hålla tummarna och hoppas på att jag nailade den med marginal! Men so what? Alla försök är bra försök och jag är stolt för jag kämpat på!.

Blev lite eller rätt mycket storstädning, luckor, lådor, skåp, golv väggar. You name it.. Fint blev det! Nu vankas det snart finbesök från Dalarna och vi hoppas att grovjobbet gjort sitt så vi med gott samvete kan ta emot en och annan damkulla och mas.

Laddar om batterierna med lite sömn och sedan blir det FREEPOWERDANCE på Iksan!





Ett kort inlägg

Pluggat klart!
Tenta groggen svept.
Nu håller vi tummarna!!

RSS 2.0