Brännbollsyra?

Sista föreläsningen på Idrottsvetenskapliga programmet avklarad idag! Känns .. inget speciellt.. men på onsdag då jag tar Examen så lär det kännas, kännas bra! Men just nu är jag i fullgång med Mikrobiologin att jag inte riktigt kan pusta ut trots att det endast är 3 poäng!

Det blev ett lunchspinning pass följt av lunch med Jenny Räckner, min gamla koordinator, riktigt trevligt, hon är för go! Sedan bar det av till en pysseaffär för att köpa lite pyssel inför kvällen och sen tacos. Brännbollsyran är i fullgång men för mig, en regning dag, en trött dag kändes det helt klart mer rätt att sitta hemma och plugga inför tenta än att dricka mig full och dansa bort timmarna. Party i all sin ära.. men jag känner för min egen del att min träning/hälsa tar för mycket stryk av ständigt party så har avgränsat det ordentligt. Imorgon däremot har jag tänkt unna mig en partykväll med min favorit klasskompisar. Känner hellre att jag tar en riktigt rolig kväll som jag kan unna mig än varannan helg med alkohol!


Så istället sitter jag med mitt plugg.. Inte misströstar jag, har ju pepsi max, special patroner och ny penna ;)
Har även infröskaffat mig en riktigt snygg "väska" till mitt plugg och har gjort smycken under kvällen. Har även beställt en grymt snygg jumpsuit som kan dyka upp på bild i morgon!


Vad kan jag dela med mig av min nya kurs då? EHEC: verkar vara ett hett samtalsämne nu. Vad är EHEC? En bakterie/sjukdom som finns överallt och härstammar från EPEC som är en snälll variant. EHEC finns framför allt i kor, friska kor som själva inte blir sjuka av det ex i  kött som inte är färdigstekt, i opastöriserad mjölk osv.
Bakterien kommer ner i tarmkanalen och fäster i tarmväggen där den producerar toxinet som vi bjur sjuka av. Bakterien orsakar en blödande tarm --> ger blodiga diarrér och kan skada njurarna.


Undvik genom: steka rejält, skölj all frukt/grönt. Var noga med att handhygien samt undvik opastöriserad mjölk.

Denna Höna damp ned i min brevlåda idag

Hårfärger...

Läste just ett inlägg från Hanna Mårtensson om att hårfärg kan ha förrödande konsekvenser, en tjej hade tappat synen i ett halvår och kan till och med leda till död.. Detta gällde ett ämne som hette PDD. Jag har inte gått djupt in i ämnet men sådant tänker man inte på. I går satt jag mig själv i frisörstolen och medans Jenny masserade min hårbotten kunde jag inte tänka på annat än åh detta borde jag unna mig oftare. Lite egen spatid, underbart.. Men vad innehåller allt detta "kladd" som läggs i hårbotten? Jag har bokat tid för att fixa naglarna i Falun, vad innehåller de ämnena? Jag tänker alltid att min frisör, min nagelteknolog osv, de är experter.. De kan och de vet.. därför går jag till dem.. men vet de alltid?

Dagens mikrobiologi idag var långdragen.. men äntligen slutade den och nu är det dags att dra igång med plugget inför tentan.

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/kalla_fakta?title=kalla_fakta_del_6&videoid=1643248
(klippet börjar i mitten)

Klockan 7

Klockan är 7 och har nu hunnit tillbaka från min morgonpromenad, nu väntas en gröttallrik och sedan 3,5 timme mikrobiologi. Sitter och funderar på mitt nya liv i Falun, spännande! Funderar på att börja med karate igen.. får besöka klubbarna när jag kommer dit!

Hur som haver, idag kommer familjen hem från Las Vegas - mycket jordnötssmör med sig till mig, Lycka!
Turkietresa är bokad i augusti, riktigt skönt efter en sommar fylld med jobb och perfekt.





Det lider mot sitt slut,

C-uppsatsen är opponerad och redigerad och redo för inlämning, allt som återstår är en tenta i mikrobiologi nu på onsdag! känns otroligt skönt, Examen i idrottsmedicin, here i come! Men innan dess har jag mina två sista pass på iksu och en hej dundrans brännbollsyra att se fram emot!


Idag blev det en morgonpromenad i vanlig ordning följt av en mikrobiologi lektion. Blev att snygga till frippan på Horizont och sedan en löptur med Fredrik Öhlund rund Nydala. Imorgon laddar jag för en ny promenad och en ytterligare lektion sen ska jag planera de tuffaste passen i Iksus historia, be there or be square!


Nu Greys och off the map ♥


Perssons Pack 2009


sammanfattning?

Feber, vad är det för trams? Det ställer bara till det. ingen träning mer än måndag och tisdag samt inget Blodomlopp för mig. Men det går väl ingen nöd på mig... får sysselsätta mig med annat. Igår kom Janne & Eva hit och det blev grillning. På stan hann jag med Shopping med Mysan på stan, blev llite nya smycken ;) Riktigt läckra örhängen, ett halsband, shorts och väska. Pretty happy.

På kvällen spontanade jag för första gången på länge och slängde på mig en kvällning och åkte med Cissi till IVP sittningen. Betyget blev väl godkänt vilket berodde på gott sällskap! Dagen Lördag har innehållit lunch på Göteborg och shopping med familjen Sens. Ikväll blir det middag!


En ny vecka, min sista vecka i Umeå.. Åker den 1 juni så några plus dagar blir det men de kommer bli hektiska så lika bra att inte räkna med dem. Men hektiskt är bra.. jag har insett det.. att vara ledig.. thats not my thing! Söker nya hobbys.. Har sökt ett tredje jobb i Umeå, kommer leta upp hunddagis så jag kanske får rasta lite hundar.. Längtar efter att få sitta vid ett skrivbord med lite projekt. Vissa är sådana vissa är på helt andra sätt, thats fine by me!



Life Flows

planer på att lägga ner bloggen den senaste tiden.. Kände vad skriver jag om egentligen? Men idag.. när jag har så mycket roligt att berätta finns det ingen bättre plats att vara på.. Så jag stannar, insåg att hade mina bloggfavoriter lagt ner då hade inte jag haft några snygga bilder eller härliga texter att läsa...


Vad har jag som är så kul att berätta då?
• I helgen jobbade jag mitt sista pass på Intersport och har nu ledigt tills början av juni när jag börjar på MQ och Måbättre i Falun, är grymt laddad. Från min lya är det  3 minuters till båda ställena, toppen!
• Har börjat en extra kurs: Mikrobiologi idag. Inte jätte rolig.. handlar om bakterier, parasiter och så vidare men den krävs för att i framtiden kunna fortsätta läsa kost vilket lockar en del så ett måste. Kompenserade en lång föreläsning med att på rasten köpa en banan och tre nya pennor, så lätt road!

• Jag körde ett tungt löppass med Sofie idag.. den kändes men känslan efteråt var ännu bättre.
• Fick byta in min didrikssonjacka mot en läcker rosa Peakperformance igår.
• Min praktikplats är nu helt spikad och jag ser otroligt mycket fram emot den... finns inga ord. Karlsborg, kommer exempelvis att arbeta med styrketester på mlitären, grymt lärorikt.


Just avnjutit kvällsmaten, dillstuvad potatis med korv, Nu blir det en promenad med MQ- Annika, det var längesedan!



Friday is HERE!!!

C-uppsatsen granskad av vår handledare och han verkade riktigt nöjd. Hur skönt känns det? - Toppen! Den har varit riktigt rolig att arbeta med. Det blev utöver c-uppsats en morgonpromenad, städning samt 4 timmar på iksu. Det blev ett eget överkropps gympass, höll två pass och avslutade med att gå på Ewelies Freepowerdace som hon rockar!
Mina  pass igår var riktigt tunga och mina deltagare kämpade som djur, finns det något mer motiverande? Icke de..


Vi tränade alla igår för denna dag, FREDAG! Det finns ingen bättre dag! Tog mig en varm dusch med och gjorde en hårinpackning på morgonen, snart kommer hyresvärden och granskar vår lya.. Det blir ett gympass i eftermiddag, fika med finaste Jenny. Ikväll skall vi testa stans nya restaurant - PASTA.

Gårdagens middag:
Spenatpasta med kyckling och avokadoröra.

Tiden räcker... ÖVER!

3 lediga dagar har gjort mig rastlös. Its a fact! jag kan inte bara sitta rakt upp och ned och inte göra någonting alls. Som tur var är man rätt kreativ ändå och hittar på pyssel. Igår blev det morgonpromenad i vanlig ordning. Sedan sov jag för att jag var så trött då jag inte gjort något och sedan blev det två träningspass på iksu. Det blev spinning med Ida åkerlind och sedan gav jag mig på step dance med en mindre framgång.. men övning ger färdighet.

Klockan ringde idag för en morgon löptur på 9km med Cissi den bästa runt sjön och sedan blev det att sitta i solen en sväng. Tröstade mig med en glass efter att ha fattat ett kasst beslut om att inte åka med Familjen till USA, men ska trots allt flytta och det kostar kosing. Vad sägs om byteshandel av sten, vore inte det något?


Sitter även och lokaliserar mig lite i Universitetsvärlden utanför umeåsramar.. Vore några kompleterande kurser inom idrottmedicin något? Verkligen.. Det är dock en DJUNGEL. Så det är dags att börja itid. Nu bär det av till stan för Fika på Mekka!



Nu planerar jag en avslutningsträff för hela klassen! Har ni några tips på ståhej så kommentera flitigt!



Sysselsättning?

Vad gör man? C-uppsatsen är klar och den kommer inte opponeras på förens nästa vecka.. har hela lägenheten i lådor i förrådet. Det som återstod vad att städa bakom spisen och kylen och det är nu gjort. hm..  Var ytterligare en sväng på Mio idag och kollade på det sista.. Nu längtar man!.

Något mer jag längtar efter är nästa vecka då jag hoppat på en kort kurs i Microbiologi 3hp, påbyggnad på kostvetenskap A. Jag är en person som inte trivs med att ligga på rygg och läsa en tidning, om det inte är 40 grader och jag är Turkiet typ. Så nu bär det av till IKSU för veckans Freepowerdance.



Två nya måste i vår lya.



helg när den är som bäst.

Fredagen var full med mysighet hos Barbro i Umedalen, massa goa Olearys folk och sushitillverkning. Vissa var bättre än andra ;) Efter att kört fel i nästan 20 minuter och snart hamna i Vännäs vände jag bilen och kom tillsist hem.

Lördagen var helt magisk. Började med ett stepmuskel Latino på Iksu. En timme har aldrig tidigare gått så fort. Blev riktigt sugen på att börja hålla danspass eller iallafall börja öva upp latinomoves. Efter det väntade en god lunch och sedan ner på stan med bill&bull. Det blev shopping så in i bomben! En grymt snygg sommarhatt, ett par glasögon och underbar inredning till den nya lägenheten. Det blev ett stort vitt E som skall hängas på väggen, det blev en rostig vintage nycjelknippa och en besticklåda. Dyrt kalas men jikes så rätt! Sedan blev det, slå på trisso, två cider.


Hem och slå på grill för en myskväll med ett stort och härligt gäng!
Har nyss avverkat ett riktigt härligt löppass i solen med Ann och resten av Umeå?, tror det, har inte stött på så många hurtiga och solgamiga människor som umebor!


Nu tar jag på mig mina nya vildmarksbyxor och drar ut och grilla korv, och NEJ de är inte PRAKTISKA!

En liknande besticklåda som den jag köpte

Joel
Bill&bull
Eric skall med en blick förklara hur bra han grillade köttet...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ Köööör!

Igår blev det ett bra träningspass på Iksu med en timmes crosstraining och sedan gym på det.. Jag vet.. kankse inte bäst att kombinera kondition och styrka men har man inte tid så har man inte.. hur som helst grymt skönt. Har saknat underbara bänkpressen och dipsställningen i påsk.. Sedan var det dags för att hålla pass och det gick som en dans som vanligt. Kan inte bli annat med mina gruppträningsformer, har verkligen hittat rätt!


Ännu en träningsfri dag, suck men vad gör man när man är kranken? Det blev hur som helst en riktigt fin dag. Sovmorgon, gjort klart c-uppsatsen och redigerat Cv:t. Var på coop och plockade ihop ingredienser för en cheesecake och har nu även bakat arbetarbröd. Vad beror energin på? Jo VÄÄÄDREEET. Det regnar, äntligen! har inte regnat sedan augusti och vill inte minnas många regndagar i somras heller. De behövs! Att vara inne och bara pyssla är gott för själen.

Ikväll vaknas det sushilagning hos Barbro med lite Olearys tjejer och när de andra smiter ut så piper jag hem.. Torr som man är ;). Imorgon är det en stor dag!


And... Det bästa på länge. I gårkväll när jag somnade lyfte Eric in Inger till mig och hon sov i min famn i 40 minuter. Kvalitétstid med sin iller, inte illa.


Smaskigt bröd


StjärnglitriZz hemliga recept som jag kryckt ;).


American Blueberry Cheesecake!

Dagens

Dagens: Morgonpromenad med Cissi & Milo (grannens hund.) Milo fick jag muta med en pinne för att få att gå men tillsist fick även han rullning. Det blev en grötafrukost som alltid och sedan finliret med c-uppsatsen och sedan en snabb bollkastningsrunda med Milo. Efter detta blir det att avverka några timmar på iksu med egen träning och pass.
Planerar att köra ett långt och mixat pass och känslan när jag kommer på plats får avgöra vad det blir för kul.


Vi lever vidare utan möbler och det får mig att bara längta efter flytten såklart :) Iksudeltagarna vädjar om ett nytt bootcamp och det är på tiden. Är det någon som har tips på några tuffa övningar som ni gärna hade utsats för? ;)



Bilder från vårt förra Bootcamp



Kroppsarbete & kycklingvingar.

Kände inte att jag hann träna idag och var inte rikigt på humör för gym så vad gör man då? Kroppsarbete, hur tror ni folk höll sig i trimm innan?  Det blev att bära stora och tunga flyttlådor upp och ned i trapporna och stapla i förrådet. Man tager vad man haver, det är ett bra recept.

Började morgonen som vanligt enligt mitt recept med en promenad och har sedan suttit med C-uppsatsen som är nästintill klar och det känns kanon. Vi är nöjda med innehållet och nu finns det tid över att ta ett steg tillbaka och kika in med nya ögon! Har hunnit med att sälja av mitt soffbord, ikväll ryker mitt skrivbord och imon min soffa! Det går bra nu det går bra nu!.


Nu är även alla möbler sålda och vi bor nu på en matta och kudde till vardagsrumsmöbler, har en säng och ett bord.. Men kärt folk ni är mer än välkomna till oss ändå. Man bjuder på det man har :). Men för att få mat-ro idag blev det Oleays och lite skitsnack med Sandra, chickenwing och vi är helt rätt.


Nu blir det mys framför tv:n på kudden och mattan, go kväll!





im back and im stronger.

Bloggtorka? En del, det beror på att ett långt och underbart påsklov i halmstad och sedan har latheten legat kvar och inspirationen ...looost. Men nu är jag här igen. Whats new? Flyttredo som aldrig förr. Från en fullt möblerad lya till en tom lägenhet som ekar. Bestämde mig igår för att slänga upp alla möbler och på 3 timmar var nästan allt bort. Det som återstår är säng och soffbord och se åker idag..Vart ska vi bo? I sängen så klart. Säng och TV 4 veckor. Känns faktiskt helt okej!

Jag känner att när man haft perioder full med träning och man jagar resultat efter resultat kan det vara nyttigt att ta några dagar av och fokusera på annat för att inte tappa glöden med träningen. Jag känner efter en lägre träningsprofil i Halmstad har jag blivit mer på hugget och det är nu rätt att träna hårt. I går blev det en morgonpromenad, ett Punchout pass med Maria och sedan Freepowerdance. För den som är intresserad av dagens träning så blev det en morgonpromenad och en milslöptur. Imponerade mig själv.. hade ingen att tjata med vilket gjorde att jag fick lägga fokus vid löpningen och lyckades nå en riktigt bra tid på turen. Men jag föredrar att snacka lite gojja under turen trots allt. MEn var skönt. Skönt att få tänka i lugn och ro.



Resten av kvällen är jag hemma hos jenny och äta Thaimat och snackar den gojjan jag saknade på löpturen. Snart kommer de och hämtar mina sista prylar, bäst man städar upp..


Tips på mina vanliga mellanmål efter träning:
♥ Ägg
♥ Keso och apelsin
♥ Blåbärssoppa & mjölk (shake)
♥ Turkisk yoghurt, musli och en liten slev sylt.



- Mellanmål ska vara gott, som på fritids!

Gårdagens middag och en tomm lya

RSS 2.0