Friday och debut i gymmet.

Har redan brutit mitt löfte, tänkte blogga var dag men icke.. Nåväl, det betyder iallafall att jag har saker att göra!
För 2 dagar sedan skulle jag träna. Det var mitt sämsta pass någonsin. Jag tränade på Actic då jag nu kommer hjälpa till IBF Faluns ungdomstjejer med träning så kände jag att jag ville få grepp om vad träningsstället hade för saker. De hade tryckt in så många maskiner de bara kunde, trippletter av flera. Inget fel i det men tugnt första dagen på gymmet.. Efter ett tag lyckades jag få tag i de övningar jag ville visa och som tur är fanns många av dem ganksa nära varandra. Friviktsgymmet var avstängt och ligger tyvärr på andra sidan Lugnet, Big dissapointment.. Men.. så är det ibland!Ingenting av min egna träning gick vägen. Försökte flirta in mig på en stretchingmatta för att köra lite medicin- och pilatesboll övningar. Men damen på mattan var fastbesluten om att hon hade ensamrätt på mattan och tillsist låg jag (nästan) bland crosstrainersen. Jag fattade viken och försökte ragga en ny matta.. Tja.. vi kan väl hålla det där.. Passet gick skit och mitt knä var lika stort som 3 vanliga knän.. Inte min dag.

Men igår var desto bättre. Det var dags för gyminstruktionen och knäträningsprogrammet för tjejerna och jag var på plats i god tid för dubbelkolla och förbereda. Det var en grupp på ca 20-22 tjejer.. vilket ställde ännu högre krav på att vara noggrann, tydlig och verkligen höras förbi bruset från 22 tjejer.. Gruppen var väldigt blandad både i åldrar och tidigare erfarenhet av styrketräning. Vilket var roligt eftersom jag var tvungen att försöka möta alla och det krävdes lite mera hjärnarbete, kul! Efter svängen på gymmet var det dags för knäkontrollsträningen som jag gick igenom. Alla tog till sig bra och det kändes som att tjejerna verkligen förstod vikten av en stark och stabil kropp! Fortsättningsvis kommer det bli en eller två rundor i friviktsgymmet och sedan försöka få en överblick av vilka som kört men framför allt KAN gymmet och är starka nog att köra friavikter och vilka som är nybörjare och behöver hålla sig lite mer till maskiner i början. Kommer förhoppningsvis bli mera individuellt! Kändes riktigt bra efteråt. Jag fick med många viktiga punker och saker de bör tänka på! Nu gäller det bara att hitta tiden så jag kan komma och vara med oftare! Men den kommer!


Fredag it is, jag har hunnit med ett konditionspass på gymmet, Måbättre (Blandning med crosstrainer, spinningcykel och rodd) sedan bålträning. In i duschen, inger fick sig även ett fredagsbad. In med fräscha hårprodukter och puder på kunden, nu blir det lunch med Elin på stan. Dont we just loooove fridays?Lunchen för några dagar sedan:
Rostadmacka med honung, fetaost och solrosfrön,
Bulgursallad med basikika och tomat med bakom och honungs&Vitlöks sås!Träningssvårigheter och fikastund.

Well Well.. Vi är utan kranvatten, Märkligt! De senaste dagarna har jag ägnat mig åt lite småprjokekt. Lite träningsprogram för IBF Falun ungdoms tjejer, Försvarsmakten och dyligt! Även hunnit med att ta mig ikapp Personliga Instruktörskursen och röra mig framåt i lite andra projekt.

Men nu är det dags för en dag utan plugg.. vad jag vet än sålänge, kan hända att jag inte kan hålla mig ifrån alla små projekt som roar mig. Sara är påväg hit och i eftermiddag skall jag fika med en arbetskollega från MQ. Skall försöka mig på lite träning.. Vilket inte går så bra just nu i och med att jag inte kan träna ben på något sätt, inte ens crosstrainer.. så blir att undersöka mina möjligheter. BLir väl att biffa överkropp lite extra mycket, ägna sig åt stakmaskin eller armcykling?

Nästa helg riktar jag om skutan mot Halmstad


Falun med sin glans

Tillbaka efter en snabbvisit i Sälen, Tandådalen! Lördagen började på bästa sätt med vinst för IBF Falunsungdomslag (Herrar) mot topptippade Västerås så laddade satt vi oss i bilen mot våra kräftvänner. Med alla på plats, mängder av kräfter och nubbe åkte hattarna på och vi drog igång! Charader, drinkar, dans och skratt. Tack Elin & Martin! ♥ 

Nu blir det tacos för hela slanten tills jag somnar, kan inte bli bättre. För övrigt på Shoppingkontot har det blivit MINA Vantar. Är överlycklig då jag i julas fick de bästa vantarna från Mamma. De kom såklart från MQ och var av märket Emilio, modellen var alldeles för liten för herrar vilket gjorde att de gick bättre hem på damsidan. Dock efter ett fiasko till personalresa till Finland vid årsskiftet tappade jag min ena vante och de gick inte att få tag på igen. Men nu har MQ tänkt till och gjort ett par identiska och nu av märket Zoul! Det blev även ett par ruggigt efterlängtade stövlar från Scorett!

I morgon börjar allvaret igen. Efter två veckors tycka-synd-om-mig-själv & knät-period är det dags för att ta nya tag med PI-kursen, små projekt samt träning & välbalanserad kost.

Abonnemang 3

Kanske inte de bästa för mig.. Hade verken täckning i Karlsborg eller Kvarn.. Vilket känns mer eller mindre lönlöst. Detta gjorde att jag fick säga upp mitt abbonnemang (reklamera), utan problem, tack 3. Telefonen fick jag köpa loss. The issue var bara att det abbonemang jag ville starta hos Telia innebar att jag var tvungen att låsa upp mig på 24 månader oavsett om jag tog en ny nalle eller ej, vilket jag då såklart gjorde. I förrgår skickade jag min gamla till en köpare i Orsa och nu sitter jag med en ny skönhet: Samsung Galaxy S2, my honeybun, sugerpie.Falun med sin glans

Tillbaka efter en snabbvisit i Sälen, Tandådalen! Lördagen började på bästa sätt med vinst för IBF Faluns ungdomslag (Herrar) mot topptippade Västerås så laddade satt vi oss i bilen mot våra kräftvänner. Med alla på plats, mängder av kräfter och nubbe åkte hattarna på och vi drog igång! Charader, drinkar, dans och skratt. Tack Elin & Martin!

Nu blir det tacos för hela slanten tills jag somnar, kan inte bli bättre. För övrigt på Shoppingkontot har det blivit MINA Vantar. Är överlycklig då jag i julas fick de bästa vantarna från Mamma. De kom såklart från MQ och var av märket Emilio, modellen var alldeles för liten för herrar vilket gjorde att de gick bättre hem på damsidan. Dock efter ett fiasko till personalresa till Finland vid årsskiftet tappade jag min ena vante och de gick inte att få tag på igen. Men nu har MQ tänkt till och gjort ett par identiska och nu av märket Zoul! Det blev även ett par ruggigt efterlängtade stövlar från Scorett!

I morgon börjar allvaret igen. Efter två veckors tycka-synd-om-mig-själv & knät-period är det dags för att ta nya tag med PI-kursen, små projekt samt träning & välbalanserad kost.


Festligheter i högklass

Det var ett tag sedan, närmare bestämt vår inflyttningsfest som var i juni... kanske dags? I morgon (lördag) vankas det Kräftskiva i Tandådalen, Sälen och värden och värdinnan är inga mindre är Elin & Martin ♥. Men först blir det att hejja fram IBF Falun ungdom Herrer till en vinst mot Västerås och sedan kan jag i lugn och ro dricka nuppe, sjunga snapsvisor och knäcka kräftor. I början av veckan blir det dags att dra igång med Rehabilitering.


Etapp 2

Dags för lite fler förtroendeuppdrag tycker jag! idag var det dags för en presentation av mig själv till IBF Falun ungdomsdamlag som jag skall hjälpa med förebyggade träning, massage, bålstabilitet med mera! Skall bli riktigt roligt. Det är ett lag med väldigt mixade åldrar, vilket gör det extra roligt.


Knäskada

Under min vistelse i Kvarn genomförde jag deras Stridshinderbana. Grymt roligt och krävande. Vi började med ett varv så vi fick en överblick över banan, efter det ett varv då vi genomförde samtliga hinder två gånger. Allt gick kanon, klarade till och med av att dra mig upp några meter i ett rep, vilket jag inte trodde jag kunde.. Hur som haver, varv 3 - tidtagning.

Jag TÄNKTE att.. kanske BORDE hoppa över varvet på tid.. Känns kanske lite onödigt då jag nu hade en bra bild över hinderbanan och mitt mål med mitt deltagande var att få en inblick belastningarna i en soldatsvardag. Låt oss påminnas av att hinderbanan skall genomföras med uniform och med ryggsäck samt vapen vilket blir en yttrevikt på ca 25kg. Så målet hade jag fått en bild av, dock utfördes banan i fyskläder. Men när det väl var dags, då var jag redo som alltid och började på banan, armgång, klättring, upp och ned, genom tunnlar och hoppa över plank. Hindret kommer.. som jag faktiskt har en konstig känsla i magen av.. Jag säger till min partner som jag springer med att ah.. detta hinder känns osäkert.. har ett instabilt knä.. sen vek jag av.. och dök aldrig upp på löpstigen igen på andra sidan.

Olyckligtvis hade knäskålen luxerat efter en sämre landningsteknik (slarv för jag var trött och ville vara effektiv?). Jag blev liggandes efter hindret som innebar löpning upp för en liten kulle, hopp över ett plank, landning och löpa vidare. Jag låg och la allt tryck jag kunde vid knäleden för att minimera en blödning. En pluton höll på med klättring på en kulle längre bort .. och en soldat kom springandes och hjälpte till att Linda mitt knä..

8 timmar efter min skada kommer jag in hos Ortopeden som hade röntgenblick och kunde säga att inget hade hänt med knät (IRONI). Vilken tur att jag har den kunskap jag har och satt denna läkare på plats som sedan gav mig en Magnetröntgen dagen därpå. Svaren kom i går och löd: Konstgjort korsband höll (Tidigare operation), en förändring på menisken samt en skada på lårbenet. I dagsläget skulle inget åtgärdas men jag sitter i väntekö för att få tag på en knäkirurg i Falun som förhoppningsvis kan göra en ytterligare bedömning för att se ifall en operation är möjlig för att stabilisera knäskålen! Återstår att Se.
Hade tur att min knäskål åkte tillbaka igen och slapp dra tillbaka det!

Tillbaks

Då var det dags igen, en ny kula! Det har hänt mycket på senaste tiden, dels kan jag beskylla min dåliga bloggperiod på att mitt 3 abonnemang ej hade täckning i Karlsborg, K3 där jag gör mig praktik och därför har jag ej kunnat blogga. Då ska jag försöka dra min senaste månad på ett snabbt och enkelt sätt.

Praktik i Karlsborg: Praktiserar numera på Idrottsavdelningen på Försvarsmakten Karlsborg. Jag har varit med och annordnat och genomfört Tävling så som Bror Munck i Skövde. Otroligt imponerad av deltagarnas kapaciteter!, Hållt träningspass, utvärderat tester med mera. Skulle på en utbildningsvecka i Kvarn för specialofficerare. Deltog på inspirerande föreläsningar och deras stridsbana. Dock genomförde jag ett hinder (för tredje gången) och då skadade jag mitt knä väldigt illa och fick åka hem till Falun igen. Har träffat intressanta och inspirerande människor. I fortsättningen kommer jag jobba mer med testverksamhet på Soldater som skall vidare på Utlandstjänst.


Falun: Befinner mig i Falun igen och varit här i snart två veckor. Här färsöker jag vila upp mitt knä samtidigt som jag plöjjer mig igenom den Personliga Instruktörs kursen som jag läser på distans från Universitetet.

Hann med en snabb sväng till Stockholm innan jag åkte till Kvarn och hälsa på Niklas och Anja som flyttat dit och i helgen kom Mamma & Pappa och hälsade på mig.


¨RSS 2.0